Bekymret om stoffer?

COLOURBOX5163634

Er du bekymret for en ven eller veninden?

Der er mange måder at støtte din ven eller veninden, der har et problem med hash eller stoffer. Vi har skrevet nogle forslag til hvad du kan gøre.

At fordømme kan skubbe dem væk

Det kan være svært ikke at være fordømmende og bebrejdende, men det er vigtigt at du er viser at du er bekymret ude at være bebrejde. Du kan nemlig hurtigt skubbe den du ønsker at hjælpe længe væk fra dig og måske længe ud i misbruget hvis du fordømmer.

Husk at anerkende og rose

Det er vigtigt at anerkende og rose din ven eller veninden når de gør noget godt, også selvom det måske er en lille forandringen. Vi alle har brug for at blive anerkendt og rost, så får vi bedre overskud til at skabe de postive forandringer i vores liv.

Hjælp din ven eller veninden med de initiativer de har, også selvom det er små ting i dine øjne.

Hvad får din ven ud af hashen eller stofferne?

At være nysgerrig og opsøgende på hvad hashen eller andre stoffer gør for din ven eller veninden. Igennem nysgerrighed viser du at du gerne vil i dialig og viser at forsøger at forstå deres problem.

Mange bruger stofferne til at slippe for noget i deres hverdag. Det kan være at der aldrig er nogle der har være nysgerrig på deres problematik.

Sæt noget i stedet

Det er en god ide at hjælpe din ven eller veninden i gang med noget andet end stofferne, det kunne være nogle aktiviteter eller en hobby.Kan være at de engang har været med intresset i en sportsgerne men at stofferne fylder for meget nu. Kan også være at dit selskab kan være nok til de vælge stofferne fra.

Tag problemet seriøst

Det er rigtigt vigtigt at du viser at du tag deres problematik med stoffer rigtigt alvorligt og at du kan sætte dig ind i hvordan stofferne virker. Det kan være med til at du bedre forstå hvilken svær situation de stå i. Du kan finde oplysninger om stoffer på vores side Fakta omkring stoffer

Du kan hjælpe - men ikke forandre andre

Hvis din ven eller veninden ikke er klar til at blive hjulpet, så er det vigtigt at du vise og fortæller din ven eller veninden at du er der den dag de gerne vil have hjælp, så er du klar til at støtte dem.

 

 

Tårnby frise
×

Cookie info