Ketamin

Ketamin er et bedøvende stof, der har hallucinerende virkninger. Det anvendes som medicin til dyr. Sjældnere til mennesker, hvor det kan anvendes ved operationer og stærke smerter. Som illegalt stof var det meget udbredt blandt fattige i USA i 80'erne.

Udseende

I krystalliseret form er Ketamin et hvidt, krystalliseret (salt-lignende) pulver.

Indtagelse

Ketamin kan indsprøjtes, men kan også krystalliseres og derefter ryges, spises eller sniffes.

Virkninger og bivirkninger

Virkningen af Ketamin, når det bruges som rusmiddel, ligner den virkning, man opnår ved PCP (fencyclidin), som er det stof, Ketamin er udviklet fra.

Man kan få både syns-, føle- og hørehallucinationer, opleve at møde overnaturlige væsener eller befinde sig i en helt anden verden. Man kan opleve at man ikke hænger sammen med sin krop, falder eller ligefrem flyver. Under rusen mister man kropskontrollen, musklerne stivner, man føler ikke smerte og man kan sidde og stirre stift frem for sig.

Bivirkningerne kan ligne psykoser. Man kan få forfølgelsestanker og blive angst, så man opfører sig underligt. Evt. kan man blive voldelig eller forsøge selvmord som følge af disse tanker. det kan medføre forhøjet blodtryk og genere vejrtrækningen.

Fysiske virkninger

Stoffet påvirker dopamin receptorerne i hjernen. Dopamin er et af de signalstoffer, som hjernens celler kommunikerer ved hjælp af. Ketamin nedbrydes hurtigt i kroppen og er som regel ude igen efter et par timer.

Oprindelse og historie

Ketamin blev udviklet i 1962. Det blev først brugt som bedøvelsesmiddel under Vietnamkrigen.

Som illegalt rusmiddel blev det populært ved rave parties og lignende i halvfemserne. Det ses sommetider forhandlet illegalt som en slags 'ecstasy'.

Kilde. Uturn

 

×

Cookie info